create counter
Vitamin D and MS: Cofactoren
COFACTOREN
Apart from vitamin D3 it is recommended that you take cofactors: Calcium (not too much), Magnesium, Vitamin A, B2 (Riboflavin), Vitamin B9 (Folic acid), Vitamin B12, Vitamin K2, Boron, Selenium, Zinc, Choline (citicoline) en Chromium picoline (diabetes), however this is not an evidence based list.
For more information on co-factors (and vitamin D3):
http://www.vitamindwiki.com/Vitamin+D+Cofactors+in+a+nutshell
Linus Pauling Institute


Tabel 1
Vitamine D3 en Cofactoren

Cofactoren NL
Vitamin D Council
Vitamin D Wiki
GrassrootsHealth
Coimbra


- resveratrol
- pterostilbeneMagnesium
Magnesiumtekort wordt vaak over het hoofd gezien omdat dit bijna of niet te zien is in een bloedtest, slecht 1% van het lichaamsmagnesium word opgeslagen in het bloed. In de meeste standaard bloedtesten, die worden afgenomen voor onderzoek, hoort magnesium vaak niet thuis. Dus weet een arts, vaak ook niet dat zijn patiënt een magnesiumtekort heeft. Uit onderzoek dat uitgevoerd is door het UMCG en TI Food and Nutrition, blijkt dat veel mensen een magnesiumtekort hebben.

Magnesiumtekort
Bijna elke aandoening is geassocieerd met magnesiumtekort. Magnesium is nodig voor stabiliteit van bijna elke cel in ons lichaam. Een magnesiumtekort is vaak de oorzaak van vele aandoeningen, en omdat het vaak over het hoofd wordt gezien, leiden veel mensen onnodig of laten hun symptomen behandelen met onnodige en dure medicijnen, terwijl dit vaak op te lossen is met magnesium supplementen. Men dient de symptomen van magnesiumtekort zelf te herkennen, sinds de medische wereld vaak onoplettend is op dit vlak. Er wordt veel te weinig aandacht besteedt aan dorst en iets belangrijks als hydratatie, daarom is het noodzakelijk dat we erkenning en aandacht besteden aan magnesiumdorst en honger.

Veel drinken en toch dorst hebben
Er is een relatie gevonden tussen wat wij voor dorst aanzien, en het tekort in elektrolyten. Dorst kan betekenen, een tekort aan water, maar ook dat men niet genoeg of niet van de juiste voedingsmiddelen consumeert. Magnesium, kalium, bicarbonaat, chloride en natrium zijn enkele fundamentele benodigdheden, en daarom is magnesium zo hard nodig in het lichaam. Het is een kwelling om een magnesiumtekort te hebben, hoe je het ook bekijkt. Net als water hebben we elke dag magnesium nodig, er is een inwendige behoefte aan magnesium. Wanneer er water en magnesium aanwezig is in het lichaam, zal dit de gezondheid meteen drastisch verbeteren.

Symptomen van beginnende magnesiumtekort
De eerste symptomen kunnen subtiel zijn, omdat magnesium in het weefsel zit. Krampen in de benen, pijn aan de voeten of spiersamentrekkingen kunnen de eerste tekenen zijn. Andere eerste tekenen van een tekort aan magnesium, kunnen zijn een gebrek aan eetlust, duizeligheid, overgeven, vermoeidheid en een zwak gevoel hebben. Magnesiumtekort kan bijna elk orgaan in het lichaam beïnvloeden.

Symptomen van magnesiumtekort
fysieke en mentale vermoeidheid
gevoelloosheid
tick aan de ogen
tintelingen aan handen en voeten
epileptische aanvallen
veranderingen in de persoonlijkheid
abnormale hartritmes
spiertrekkingen
krampen
spierspanning
spierpijn
rugklachten
nekpijn
hoofdpijn
beklemming op de borst
niet diep kunnen ademen
constipatie
urinaire spasmen
menstruele krampen
premenstruele prikkelbaarheid.
moeite met slikken
spierspanning in het oor
slapeloosheid
angst
hyperactiviteit
rusteloosheid met constante beweging
paniekaanvallen

Een magnesiumtekort kan bijna elk systeem in het lichaam negatief beïnvloeden. Veel calcium verdwijnt in het urine als magnesium niet goed wordt aangevuld, het gemis ervan zorgt ook nog eens voor tandbederf, slechte botten, osteoporose en het slecht genezen van gebroken botten. Zware tekort aan magnesium kan resulteren in lage calciumspiegel, het wordt ook geassocieerd met lage hoeveelheid kalium in het bloed. Bij een zware tekort aan magnesium, worden vooral de hersenen getroffen.

Bron:
InfoNu.nl

FaceBook Vitamin D and MS

Page last edited: June 12, 2016
Terms of Use